Γρήγορη μετάβαση

    BlueTimes 3584D: Realtek 1186 3D

    Ψάχνοντας κάποιο Media Player με Realtek 1186, βρέθηκα να έχω στα χέρια μου το BlueTimes 3584D-1186. Το όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος, η fanless κατασκευή και το μικρό μέγεθος ήταν τα κύρια ζητούμενα. Μετά μάλιστα από την εμπειρία με αντίστοιχο μηχάνημα με realtek 1185, ήμουν πολύ περίεργος να δω τι παραπάνω προσφέρει το ισχυρότερο 1186, εκτός βέβαια από τα γνωστά (android, 3D, hdmi 1.4a).

    Γενικά.

    Η BlueTimes είναι μια Κινεζική εταιρία (1999 έτος ίδρυσης σύμφωνα με την σελίδα της), με κύρια ασχολία το OEM/ODM.  Κατασκευάζει κυρίως media players (κάποια είναι και DVB-T και PVR) με Realtek chipsets, αλλά έχει και μερικά ακόμα όπως android players (ARM based), home surveilance, IP cameras.  Στην Ελλάδα προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος. Το BT3584D πρέπει να είναι το φτηνότερο media player που υπάρχει αυτή τη στιγμή βασισμένο στο 1186 της Realtek, με κόστος αγοράς αρκετά κάτω από τα 100Ε.

    Χαρακτηριστικά (από την σελίδα της BlueTimes):

    Τα χαρακτηριστικά του μπορούν να βρεθούν εδώ, στην επίσημη σελίδα του μηχανήματος. Τα κυριότερα είναι τα εξής:

    Επεξεργαστής: Realtek 1186DD 750MHz
    RAM: 512MB DDR3
    Flash 4GB NAND
    Τροφοδοτικό: 12V/3A
    Μέγεθος: 14.9×10.9×2.7 (ΜxΠxY, cm)
    Συνδέσεις A/V: HDMI 1.4a έως 1080p, Composite, Component, SPDIF οπτική & ομοαξονική
    Συνδέσεις data: SATA με τροφοδοσία για HD / DVD / BD drive, 2xUSB2.0, 1χUSB3.0, αναγνώστης καρτών SDHC
    Δίκτυο: Gigabit Lan (1000/100/10Mbps) (*)
    Ασύρματο δίκτυο: ενσωματωμένη υποστήριξη 802.11b/g/n (*)

    (*)Το συγκεκριμένο κομμάτι που έχω στα χέρια μου είναι sample και έχει κάποιες διαφορές από τα retail κομμάτια, δεν έχει το wifi ούτε gigabit ethernet (συγχρονίζει στα 100Μ).

    περιεχόμενα

    περιεχόμενα

    Συσκευασία / συνοδευτικά / τεκμηρίωση

    Ήρθε σε κουτί από σκληρό χαρτόνι, που δεν είχε καθόλου αναφορά στην μάρκα ή το μοντέλο, συν κάποια μικρά λαθάκια εκεί που ανέφερε πολύ γενικά τις δυνατότητες του (προφανώς λόγω κοινής χρήσης συσκευασίας με άλλα μοντέλα, ή απλά αφού μιλάμε για OEM/ODM κατασκευαστή, το κουτί θα το αλλάξει έτσι και αλλιώς η εταιρία που θα παραγγείλει κομμάτια χοντρικής, σχεδιάζοντας το ξανά και  χρησιμοποιώντας την δική της στάμπα). Εσωτερικά της συσκευασίας ήταν όλα τακτοποιημένα, και η ίδια η συσκευή καλά προστατευμένη μέσα σε ειδικά σπογγώδη υλικά.  Το τηλεκοντρόλ, το τροφοδοτικό, το εξειδικευμένο SATA καλώδιο για απευθείας σύνδεση δίσκων και άλλων SATA συσκευών και το καλώδιο minijact σε 3πλό RCA, είναι τοποθετημένα ξεχωριστά σε ένα χαρτονένιο κουτάκι. Μαζί έρχεται και ένα αγγλικό manual, το οποίο έχει οδηγίες που καλύπτουν όλα τα μοντέλα της σειράς, οπότε δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβές αφού υπάρχουν διαφορές μεταξύ των διαφόρων προϊόντων. Το μηχάνημα είναι αρκετά μικρό (μικρότερο από το HiMedia 600A) και παρότι η συναρμογή του δεν έχει κάτι το μεμπτό, δεν εντυπωσιάζει κιόλας.

    Γενικές συνδέσεις.

    Στην πίσω πλευρά του 3584D θα βρούμε Coaxial, Optical, Stereo + Composite  (minijack), Component (minijack), LAN, hdmi 1.4a, force upgrade switch, τροφοδοσία. Αριστερά την sata και τον SDHC καρταναγνώστη, και δεξιά δύο θύρες usb2.0 συν την μία usb3.0.

    Προετοιμασία.

    Συνδέθηκε κατά τα γνωστά με ρεύμα και με το hdmi του στον Yamaha RX-V771 που στις δύο εξόδους έχει την LCD TV και τον Projector. Για τις δοκιμές το ακολούθησαν διάφοροι δίσκοι 2.5″ και 3.5″, ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Το 3584D ανοίγει (και κλείνει φυσικά) πατώντας το κόκκινο κουμπάκι «ΟΝ/OFF» στο τηλεκοντρόλ, είτε από την πρόσοψη της συσκευής από το αντίστοιχο στρογγυλό κουμπί. Για τις δοκιμές, χρησιμοποιήθηκε με το τελευταίο διαθέσιμο firmware (που σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι αυτό που ήδη έχει πάνω του, κοινό με του 3550Β για το οποίο υπάρχει αναφορά στην σελίδα της futeko).

    menu

    menu

    Πρώτες εντυπώσεις, GUI, οθόνη, και quick setup…

    Πατώντας το ΟΝ, το μηχάνημα είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε ~30 δευτερόλεπτα (δοκιμή χωρίς δίσκο πάνω του). Το σηματάκι στο κουμπάκι της συσκευής φωτίζεται με χρώμα μπλε (όταν είναι κλειστό φωτίζεται με χρώμα κόκκινο). H μικρή οθόνη της πρόσοψης φωτίζεται με χρώμα πορτοκαλί.  Η ένταση του φωτισμού της είναι κάπως δυνατή, ειδικά για κατάσταση θέασης στα σκοτεινά με τον προβολέα, και δεν βρήκα δυνατότητα ρύθμισης ή απενεργοποίησης. Στην αναμονή δείχνει ώρα, ενώ κατά τις θεάσεις μας δείχνει την διάρκεια της ταινίας. Έχει επίσης και κάποιες μικρές ενδείξεις, π.χ. για το αν έχει ενεργό δίκτυο, sata ή usb συσκευή. Το κεντρικό μενού είναι στα Αγγλικά (Ελληνικά δεν υπάρχουν -και δεν νομίζω αργότερα να αλλάξει κάτι- , φυσικά ο καθένας μπορεί να επιλέξει όποια γλώσσα επιθυμεί από τις διαθέσιμες). Το GUI του είναι υπερβολικά απλό (το βασικό της realtek), φαντάζομαι ότι ο κάθε μεταπωλητής θα έχει την δυνατότητα να το παραμετροποιήσει. Αυτό που όμως βρήκα ενδιαφέρον, είναι ότι μπορούμε να δηλώσουμε πόλη και να μας δείχνει πληροφορίες για τον καιρό (απλοϊκές βέβαια) στο homescreen, καθώς και ότι μπορούμε να βάλουμε ότι wallpaper θέλουμε εμείς (στην homescreen και μόνο, όχι στις επόμενες σελίδες των υπολοίπων μενού). Οι επιλογές που βλέπουμε είναι: file manager, movies, music, photo, favorites, premium apps, android apps, web browser, setup. Οι ρυθμίσεις του setup είναι πιο πολλές από τις αντίστοιχες του 1185, καθότι περισσότερες είναι και οι δυνατότητες του. Πολύ θετικό το ότι είναι άμεσα προσβάσιμες οποιαδήποτε στιγμή με απευθείας πλήκτρο από το τηλεκοντρόλ. Στο setup ρυθμίστηκαν όλες οι έξοδοι να δίνουν ήχο RAW, λόγο σύγχρονου ενισχυτή.

    Για να δούμε τι υπάρχει από «κάτω»…

    lykourgos@laptop:~$ telnet 192.168.178.41
    Trying 192.168.178.41…
    Connected to 192.168.178.41.
    Escape character is ‘^]’.

    BusyBox v1.18.4 (2012-02-18 13:27:19 CST) built-in shell (ash)
    Enter ‘help’ for a list of built-in commands.

    /system/rtk_rootfs/usr/local/bin # uname -a
    Linux localhost 2.6.34-VENUS #93 PREEMPT Sat Feb 18 17:17:04 CST 2012 mips GNU/Linux
    /system/rtk_rootfs/usr/local/bin # cat /proc/version
    Linux version 2.6.34-VENUS (root@blueberry-server) (gcc version 4.3.6 20110218 (prerelease) (GCC) ) #93 PREEMPT Sat Feb 18 17:17:04 CST 2012
    /system/rtk_rootfs/usr/local/bin # cat /proc/cpuinfo
    system type             : (null)
    processor               : 0
    cpu model               : MIPS 24Kc V8.5  FPU V0.0
    BogoMIPS                : 502.98
    wait instruction        : yes
    microsecond timers      : yes
    tlb_entries             : 32
    extra interrupt vector  : yes
    hardware watchpoint     : yes, count: 4, address/irw mask: [0x0280, 0x0ff8, 0x0353, 0x0690]
    ASEs implemented        : mips16
    shadow register sets    : 1
    core                    : 0
    VCED exceptions         : not available
    VCEI exceptions         : not available

    /system/rtk_rootfs/usr/local/bin #

    Συνδέσεις αποθηκευτικών μέσων.

    Οπως ήδη είπαμε, το 3584D περιλαμβάνει στην αριστερά του πλευρά μια sata θύρα και το ειδικό καλώδιο της το οποίο παρέχει και τροφοδοσία στην συσκευή που θα συνδέσουμε εκεί. Μπορούν να συνδεθούν δίσκοι 2.5″, 3.5″, αλλά και DVD ή BR sata drives. Δίπλα υπάρχει ο αναγνώστης SD καρτών. Στην δεξιά πλευρά υπάρχει η usb3.0 συν τις δύο usb2.0 θύρες. Εκεί μπορούν να μπουν usb εξωτερικοί δίσκοι, αλλά και usb docks ή usb hubs.

    πλακέτα

    πλακέτα

    Δοκιμή ισχύος επεξεργαστή .

    Ξεκινάμε πάλι πρώτα με τα bitrate tests, για να πάρουμε μια ιδέα για το raw power του 1186 CPU. Χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά 1080p encodes σε mkv με τα πουλιά. Σε αυτά τα τεστ λοιπόν, το 3584D παίζει με δίσκο στην usb 2.0 θύρα του μέχρι και το αρχείο των 90Mbit (στα 100Mbit αρχίζουν τα σπασίματα), από την usb3.0 (με χρήση δίσκου επίσης διασύνδεσης usb3.0) μέχρι και το τελευταίο αρχείο των 110Mbit, και τέλος από την SATA θύρα του επίσης μέχρι και το τελευταίο αρχείο των 110Mbit. (Συνολικά οι μετρήσεις που είχα πάρει πριν τον 1186 του 3584D μπορούν να βρεθούν στην προηγούμενη παρουσίαση). Συμπερασματικά ο 1186 είναι ένας πολύ δυνατός επεξεργαστής για local media playback, αισθητά ισχυρότερος από τον 1185 που αντικατέστησε, και -τουλάχιστον σε κάποιες δοκιμές- στα ίδια επίπεδα με τον (προηγούμενης πλέον γενιάς) 8655 της Sigma που υπάρχει στο WDTVLive (Gen2). Από δίκτυο και χρησιμοποιώντας τα shares από το 24×7 AiO που έχω φτιάξει δεν τα πήγε αντίστοιχα καλά, πιθανότατα όμως η μέτρηση αυτή να μην είναι αντιπροσωπευτική του 1186 ούτε και των retail κοματιών 3584D, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι είναι sample και δεν έχει gigabit σύνδεση όπως ήδη είπαμε. Γι’αυτό και δεν θα αναφερθεί το νούμερο της μέτρησης.

    USB 3.0 και σκέψεις

    Καταρχήν πρόκειται για θύρα host. Αρκετά περίεργο μου φάνηκε, αφού πιο λογικό το θεωρούσα να ήταν θύρα slave, ώστε να συνδεόταν από εκεί η συσκευή σε υπολογιστή και έχοντας πάνω του σκληρό δίσκο στην sata, να έχουμε πολύ γρηγορότερες μεταφορές αρχείων (αντί για χρήση θύρας slave usb2.0). Όμως είναι θύρα host, και μάλιστα από ότι είδα στις δοκιμές μου, είναι υψηλότερο το bitrate που μπορεί να διαχειριστεί από αυτήν από ότι στις usb 2.0. Ομως το bitrate που έδειξαν οτι μπορούν να διαχειριστούν οι θύρες usb2.0 υπερκαλύπτει ήδη όλα τα διαθέσιμα αρχεία media (τα αρχεία των δοκιμών είναι test αρχεία, υπερυψηλών – μη ρεαλιστικών απαιτήσεων θα έλεγα), οπότε μάλλον δεν έχει κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα. Αν βέβαια έχετε δίσκο usb3.0, εννοείται συνδέστε τον σε αυτή τη θύρα.

    Πρόσοψη

    Πρόσοψη

    Υποστηριζόμενες αναλύσεις και FPS

    Δεν παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα με τις υποστηριζόμενες αναλύσεις, δίνει κανονικά μέχρι και 1080/24p σε προβολή σχετικής ταινίας. Η κίνηση όσο μπορώ να διακρίνω, είναι καλή και ομαλή. Ειδικά για την υποστήριξη του 24p, υπάρχει μια συγκεκριμένη ρύθμιση ΟΝ/OFF στο μενού των ρυθμίσεων, που μόλις ξεκινάει η ταινία, τότε το μηχανάκι να γυρνάει στα 24p από 50 ή 60Ηz. Πατώντας το «info» στο τηλεκοντρόλ, κατά την προβολή υλικού 23,976, το αναφέρει σαν 23.99Hz, πιθανότατα λοιπόν όσοι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από εμένα στο συγκεκριμένο θέμα, ίσως τους γίνεται εμφανές.

    Συμβατότητα φορμάτ και codec.

    Το 3584D, θα παίξει σχεδόν τα πάντα από αρχεία που θα του δώσουμε, βίντεο, εικόνες, μουσική. Από 3D iso bluray, μέχρι flv από youtube και απλά mp3, δίνοντας μας ήχο από απλό δικάναλο με downmix, μέχρι passthrough σε HD audio από DTS HD Master Audio και Dolby TrueHD 7.1 σε κατάλληλο ενισχυτή. Στα bluray δεν έχει πλήρες μενού αλλά το σύνηθες «lite» των realtek.

    Τηλεκοντρολ

    Το τηλεκοντρόλ είναι καλούτσικο σε απόκριση, αλλά η αίσθηση των πλήκτρων είναι σπογγώδης, και θέλει -σχετική- δύναμη για να πατηθούν. Τα πλήκτρα του έχουν καλό μέγεθος, και ικανοποιητικές αποστάσεις μεταξύ τους, όμως η διαρρύθμιση τους δεν θυμίζει κανένα άλλο τηλεκοντρόλ που έχει πέσει στα χέρια μου, κάνοντας πιο δύσκολο το χειρισμό του και ειδικά σε σκοτάδι.

    UPnP / DLNA / network control κλπ

    Καταρχήν ενεργοποιούμε το DLNA DNR: ON από το μενού ρυθμίσεών του, και δίνουμε ένα όνομα στην συσκευή μας ώστε να εμφανίζεται με αυτό. Μέσα από τα windows7 μπορούμε να πάμε από τον file manager πάνω σε κάποιο αρχείο, και με δεξί κλικ να επιλέξουμε να παίξει στο 3584D [το εμφανίζει σαν Realtek media renderer (¨το όνομα που του δώσαμε»)]. Μπορεί επίσης να δει τους UPnP server του δικτύου μας. Π.χ. μπορεί να streamάρει από XBMC. Δεν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο android app για απευθείας χειρισμό του από το smartphone μας (δεν ξέρω αν υπάρχει -αλλά δεν νομίζω- στις άλλες πλατφόρμες, π.χ. σε iphone). Με το imediashare εγκατεστημένο στο android κινητό μας, μπορούμε να streamάρουμε το περιεχόμενο του κινητού μας (και όχι μόνο το local content αλλά και περιεχόμενο από πολλές υπηρεσίες που έχει το imediashare ενσωματωμένες) στο 3584D, το οποίο με την σειρά του τα προβάλει στην τηλεόραση και στον ενισχυτή μας.

    transmission web interface

    web interface

    Torrent

    Γράφοντας την ΙΡ του3584D στον browser του υπολογιστή μας, μπαίνουμε στην σελίδα διαχείρισης του torrent προγράμματος που έχει, το οποίο είναι ίδιο με των 1185. Για να λειτουργήσει, πρέπει φυσικά να έχουμε ενεργοποιήσει το bit torrent πρωτόκολλο από το μενού των ρυθμίσεων. Δεν έκανα περαιτέρω δοκιμές, καθότι αυτήν την δουλειά την έχει αναλάβει το 24x7AiO μου. Απλά να αναφέρω πως έχει και web interface για το transmission.

    Internet Services

    Στο υπάρχον firmware του 3584D, βρίσκουμε διαθέσιμα διάφορα internet services: youtube & youtube XL, flickr, AccuWeather (πολύ καλό), yahoo finance, yahoo weather, picasa, video podcast, audio podcast, Daily motion, facebook, RealPilot (έχει μέσα BBC, whetherbug και άλλες), Buddy Link, και κανά δυο ακόμα Κινέζικες.

    Web browser / Android

    Τα μηχανάκια με το 1185 ήταν από τα πρώτα που (στα χαρτιά) έδωσαν δυνατότητα για internet browsing μέσα από το media player, και χωρίς φυσικά ανάγκη για χρήση υπολογιστή. Η εμπειρία μου ήταν πολύ κακή, καθότι εκείνος ο browser ήταν μη λειτουργικός, λόγω του τρόπου χρήσης του. Εδώ όμως ο browser έρχεται μαζί με τις android δυνατότητες του μηχανήματος. Με το που τον επιλέξουμε, ενημερωνόμαστε ότι «android booting» (μέσα από το GUI του media player, αν έχουμε επιλέξει από τις ρυθμίσεις να μην φορτώνει android με την εκκίνηση του μηχανήματος). Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, έχουμε έναν πλήρως λειτουργικό browser, που με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μας, μπορούμε να τα χειριστούμε πλήρως. Όμως εδώ υπάρχει άλλο πρόβλημα, έχει πολλές ασυμβατότητες και συχνά crashαρίσματα (πιθανολογώ δεν τα πάει καλά με τα flash sites) λόγω χρήσης MIPS cpu για android χρήση. Αυτό ουσιαστικά δεσμεύει και τις android εφαρμογές που τελικά είναι συμβατές οπότε και θα μπορέσουν να εγκατασταθούν… (είναι γενικό πρόβλημα, ακόμα και σε tablet με MIPS επεξεργαστή). Κάποιες δοκιμασμένα συμβατές εφαρμογές από την ίδια την BlueTimes βρίσκονται εδώ.

    3D

    Εντυπώσεις από 3D σύντομα, καθότι θα υπάρξει πρόσβαση σε νέο προβολέα με 3D δυνατότητες και σε πολλές ίντζες.

    Παραλειπόμενα.

    Με θερμοκρασία περιβάλλοντος χώρου ~20C και τοποθετημένο σε ανοιχτό rack, το 3584D μετά από δίωρη θέαση είναι σχετικά ζεστό, αλλά όχι καυτό. Θα έλεγα ότι είναι πάντως λίγο πιο ζεστό από το παρόμοιας κατασκευής 600Α με το 1185. Η κατανάλωση του κατά την αναπαραγωγή δύσκολου υλικού (χωρίς δίσκο πάνω του) μετρήθηκε στα 6-7 watt από τον μετρητή μου. To κουμπί «zoom» στο τηλεκοντρόλ, εκτός από τις πολύ smooth αλλαγές εστίασης, έχει την δυνατότητα (με χρήση του σταυρού του τηλεκοντρόλ) να μεταβάλει το ζουμάρισμα στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα και μάλιστα ανεξάρτητα μεταξύ τους, π.χ. αν κάποιος δεν θέλει να βλέπει τις οριζόντιες μαύρες μπάρες, μπορεί να «ξεχειλώσει» μόνο στον κατακόρυφο άξονα την εικόνα, αφήνοντας την ανεπηρέαστη στον οριζόντιο. Μου έδωσε την εντύπωση, ότι έχει ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το 1185, όμως δεν έχω κάποιο τρόπο να το επιβεβαιώσω. Είναι πολύ γρήγορο στα μενού του. Παρότι βλέπει όλα τα shares μου, αυτό δεν το βλέπει το PC μου στην καρτέλα δικτύου σαν δικτυακό share ώστε να μπορέσω να του μεταφέρω αρχεία στους δίσκους που είναι πάνω του, παρά εμφανίζεται μόνο σαν DLNA διαθέσιμη συσκευή. Ταυτόχρονα εμφανίζεται σαν share από το WDTVL μου… περίεργο.

    Video quick review

    Web links

    Κεντρική σελίδα BlueTimes
    BT3584D
    BT3550B @ Futeko & 3550B firmware/support

    Σημειώσεις – Διευκρινήσεις.

    Για τυχόν λάθη, παραλείψεις, προτάσεις, ή ακόμα και για προσθήκες σύμφωνα με δικές σας δοκιμές, αφήστε μήνυμα! Το άρθρο θα ενημερώνεται όσο θυμάμαι ή τεστάρω ή παρατηρώ νέα πραγματάκια. Ειδικά για το android κομμάτι, από την στιγμή που έχει τον περιορισμό από την τεχνολογία του επεξεργαστή δεν αφιέρωσα καθόλου χρόνο. Αν όμως θέλει κάποιος να δοκιμάσω κάτι συγκεκριμένο, ας αφήσει κάποιο σχόλιο.

    Για τις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν εκτός από samples που υπάρχουν στο ίντερνετ, και δύο «πακέτα» με δοκιμαστικά αρχεία διαθέσιμα από το site networkedmediatank. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: DVD9v200 – 200 Series Test Files και εδώ: DVD5 Test Disc

    3 Σχόλια to “BlueTimes 3584D: Realtek 1186 3D”

    1. Νικος Χριστοπουλος

      Θα ήθελα λίγο από το χρόνο σου τηλεφωνικά εάν γίνεται να υποδείξεις ώρα ημέρα ότι θέλεις και εφ’όσον μπορείς φυσικά να σε ρωτήσω κάποια πράματα σχετικά με τα media players μιας και το ψάχνω τουλάχιστον 1 χρόνο προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω όλα τα θέματα , όπως συνηθίζω, που αφορά το θέμα αυτό. Μου έκανε εντύπωση το πως ανέφερες όλες τις δυνατότητες της συσκευής όπως και κάποιες που δεν έχω καταλάβει επαρκώς τη σημασία τους, προσπαθώντας πάντα να στήσω τη περιβόητη φθηνή αλλά και καλή λύση στο σπίτι μου. Με μιά 3d τηλ και με ένα ps3.
      Αν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα να με διαφωτίσεις…

      • lykman

        Καλησπέρα,
        καταρχήν να πω ότι το 3D δεν ανήκει στα δυνατά μου σημεία, καθώς δεν έχω 3D setup.
        Έπειτα έχω να σου προτείνω τα εξής: Αντί να πάρεις μια γνώμη ενός και μόνο ανθρώπου (την δική μου δηλαδή, που μπορεί να μην είναι και σωστή στην τελική), μπες στο http://www.avclub.gr και κάνε τις ερωτήσεις σου εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γνώστες και ορεξάτοι να βοηθήσουν. Βρίσκομαι και εγώ εκεί, και όπου και όποιον μπορώ, βοηθάω.